Αποστράγγιση ομβρίων αποχέτευσης

Εναλλακτικές λύσεις  21ου αιώνα

Η ΔΕΚΟ Σιάτλ δημιούργησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ονομάζεται δρόμος για Εναλλακτικές Edge (SEA Streets). Το έργο εστιάζει στο σχεδιασμό ενός συστήματος αποφράξεων αποχέτευσης «για να παρέχεται αποστράγγιση σε ότι περισσότερο μιμείται το φυσικό τοπίο πριν όμως την ανάπτυξη από τα παραδοσιακά συστήματα σωληνώσεων».  Οι δρόμοι χαρακτηρίζονται από τάφρους κατά μήκος της πλευράς του οδοστρώματος, με συγκεκριμένες φυτεύσεις όπου έχουν σχεδιαστεί σε όλη την περιοχή. Δίνεται έμφαση στη διαδρομή αναχαίτισης όπου ένα  πεζοδρόμιο επιτρέπει στο νερό να ρέει πιο ελεύθερα σε τομείς όπου τα όμβρια ύδατα βρίσκονται στη διαπερατή επιφάνεια από την πλευρά του δρόμου. Εξαιτείας των φυτεύσεων η απορροή του νερού από την εκάστοτε αστική περιοχή δεν πηγαίνει απευθείας στο έδαφος, αλλά είναι δυνατόν να απορροφηθεί από τον περιβάλλοντα χώρο. Σύμφωνα με την παρακολούθηση του Seattle Public Utilities (περί αποφρακτικού έργου και διαχείρισης αποχετευτικού δικτύου), αναφέρεται ως ποσοστό μείωσης των ομβρίων υδάτων που εξέρχονται από το αποστραγγιστικό έργο το εντυπωσιακό 99%.

Τα συστήματα αποχέτευσης έχουν υποστεί μια μεγάλης κλίμακας περιβαλλοντική αλλαγή κατόπιν πρόσφατης ανασκόπησης στο παρελθόν για το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι η αειφόρος αστική παραγωγή (σαπουνάδα)  από τα σύγχρονα συστήματα αποχέτευσης που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να ενθαρρύνουν αναδόχους για την εγκατάσταση του συστήματος αποχέτευσης που κατά τη στενή έννοια μιμούνται τη φυσική ροή του νερού στη φύση. Από το 2010 διάφοροι τοπικοί οικισμοί έχουν ενταχθεί στον εθνικό σχεδιασμό του Ηνωμένος Βασιλείου όπου σύμφωνα με το νόμο απαιτείται η απομάκρυνση της σαπουνάδας σε οποιαδήποτε από τα αναπτυξιακά έργα που αναπτύσονται στη χώρα. Κατασκευαστές αποχέτευσης που στηρίζονται από εταιρείες απόφραξης συμβάλλουν στην βελτίωση των περιβαλλοντικών αλλαγών σε όλο το αποχετευτικό δίκτυο  ομβρίων υδάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου περιλαμβάνουν προϊόντα Alumasc  σε τεχνολογίες και Polypipe Aco.

Τέλος η αποστράγγιση Slot έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει το πιο σημαντικό προϊόν στα τελευταία είκοσι χρόνια αποστράγγισης. Το κάθε κανάλι σε σύστημα αποστράγγισης έχει σχεδιαστεί για να εξαλείψει την ανάγκη επιπλέον συστημάτων σωληνώσεων. Μπορείο έτσι να εγκατασταθεί παράλληλα με την αποστράγγιση οποιοδήποτε αποφρακτικό έργο που συμβάλει στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ταυτόχρονα στη βελτίωση συλλογής υδάτων. Τα υλικά είναι συνήθως από ανοξείδωτο χάλυβα και σκυρόδεμα που θεωρούνται τα πλέον κατάλληλα για τις υποδοχές καναλιών κατά την αποστράγγιση και χρησιμοποιούνται ευρέως ως πρότυπα βιομηχανίας στην κατασκευή έργων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s